Kobieca sieć mocy – koniec projektu DigiKommune

17 czerwca 2023 r., w ratuszu w Pyskowicach odbyło się spotkanie podsumowujące realizację projektu DigiKommune. Spotkaliśmy się pod hasłem „Kobieca sieć mocy”. Wydarzenie pozwoliło ARTerii nie tylko na rozpowszechnienie idei, działań i celów , a także rezultatów projektu, ale było również doskonałą okazją do dyskusji. Uczestniczki, w tym reprezentantki sektora kultury i kreatywnego, zdefiniowały – z jednej strony – pewne elementy, które warto rozwinąć, aby pomóc w rozwoju ich działalności artystycznej i kreatywnej, a z drugiej strony były zainteresowane wykorzystaniem rezultatów projektu w swoje praktyce.

Symboliczna siatka, która powstała podczas spotkania, została zaprezentowana na głównej ścianie ratusza w Pyskowicach, co miało ogromny wpływ na rozpowszechnienie projektu.

Fundacja ARTeria
Jana Brożka 4, 41-818 Zabrze