Mapping the Needs of the Cultural and Creative Industries – badanie z ARTerią

Reprezentanci Fundacji ARTeria wzięli udział w badaniu “Mapping the Needs of the Cultural and Creative Industries” mającym na celu lepsze zrozumienie  aktualnych potrzeb sektora kultury i kreatywnego, a w konsekwencji stworzenie programu innowacyjnych działań szkoleniowych i polityk wspierających te sektor. czytaj dalej „Mapping the Needs of the Cultural and Creative Industries – badanie z ARTerią”

Analiza sytuacji podmiotów sektora kultury i kreatywnego – spotkanie z CAE

Anna Ochmann, prezeska Fundacji ARTeria, wzięła udział w spotkaniu online z przedstawicielką Culture Action Europe, sieci której ARTeria jest członkiem (jako jedyna polska organizacja pozarządowa) od 2010 roku. Tematem spotkania była analiza sytuacji podmiotów sektora kultury i kreatywnego, a przede wszystkim członków sieci, w związku z pandemia COVID-19, a także wypracowanie form wzajemnego wsparcia. Spotkanie odbyło się 6 maja 2020 r. czytaj dalej „Analiza sytuacji podmiotów sektora kultury i kreatywnego – spotkanie z CAE”

Odwołanie spotkań oraz warsztatów w maju i czerwcu 2020

W związku z podjęciem kroków mających na celu zatrzymanie szerzenia się koronawirusa SARS-COV-2 Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego zdecydował, w połowie marca, o czasowym zamknięciu instytucji kultury oraz zawieszeniu organizacji wydarzeń kulturalnych z udziałem publiczności, w tym koncertów, spektakli, wernisaży, itp. Okres ten jest wciąż przedłużany.

czytaj dalej „Odwołanie spotkań oraz warsztatów w maju i czerwcu 2020”