Międzynarodowe seminarium kontaktowe z ARTerią

tagi:

Anna Ochmann, prezeska Fundacji ARTeria, wzięła udział w seminarium kontaktowym sektora szkolnictwa zawodowego w dziedzinie sztuk kreatywnych oraz rzemiosła artystycznego organizowanym przez Czeską Narodową Agencję Programu Erasmus+. Odbyło się ono w dniach 10-13 maja 2022 r. w Pradze.

Celem seminarium było umożliwienie uczestnikom spotkania się i wymiany doświadczeń, znalezienia partnerów do przyszłych projektów oraz doskonalenia umiejętności i wiedzy w zakresie planowania oraz realizacji projektów międzynarodowych. W trakcie spotkania zaplanowano szereg wydarzeń dodatkowych umożliwiających inspirujące dyskusje oraz  bezpośrednie interakcje między uczestnikami. Grupą docelową seminarium było szerokie grono uczestników związanych z szeroko rozumianym artystycznym szkolnictwem zawodowym, w tym dyrektorzy szkół, nauczyciele przedmiotów artystycznych, trenerzy i szkoleniowcy, koordynatorzy projektów i inne osoby, które pracują w instytucjach i organizacjach edukacji artystycznej i rzemiosła (np. w zakresie projektowania graficznego, fotografii, sztuk scenicznych, muzyki, stolarstwa artystycznego, itp.).

tagi

Fundacja ARTeria