Barcamp w ramach projektu Bigtime Takeover w Materze, Włochy

Barcamp projektu Bigtime Takeover został zorganizowany we włoskiej Materze w dniach 25-29 lipca 2022 r. Celem tego barcampu – inspirującego sposobu na spotkanie i dyskusję – było zachęcenie młodych ludzi do swobodnego myślenia, pobudzania ich ciekawości i wymiany pomysłów.

Reprezentantami Fundacji ARTeria byli Magdalena Zieleńska oraz Mikołaj Woszczyk, którzy realizowali projekt wspólnie z utalentowaną i kreatywną grupą młodych ludzi z Włoch, Wielkiej Brytanii, Macedonii Północnej i Cypru. Zapraszamy do obserwowania stron z rezultatami działań młodych ludzi w mediach społecznościowych: https://beeactive.carrd.co/ – znajdziecie tam więcej informacji o projekcie mającym na celu edukację na temat zmian klimatycznych.

Projekt „Bigtime Takeover” skupia się na metodach rozwijania kreatywności oraz umiejętności cyfrowych młodzieży. Rezultatem pracy partnerstwa projektowego będą narzędzia przydatne w pracy osób zajmujących się edukacją młodych ludzi, aby zwiększyć ich pewność siebie i motywację m.in. poprzez artystyczne wyrażanie siebie.

Fundacja ARTeria
Jana Brożka 4, 41-818 Zabrze