Global FemART – spotkanie testujące platformę edukacyjną

6 maja 2020 r. odbyło się pierwsze spotkanie testujące platformę edukacyjną powstałą w ramach projektu „Global FemArt– Supporting Female Artists and Creatives to Globalise their Business” (więcej o projekcie tutaj). Pięć artystek i reprezentantek sektora kreatywnego podzieliło się swoimi uwagami i sugestiami związanymi z korzystaniem z platformy udostępnionej na razie w wersji beta, dzięki którym realizatorzy projektu będą mieli możliwość wprowadzenia odpowiednich poprawek.

To nowatorska metoda wsparcia artystek myślących o internacjonalizacji swojej pracy – program umożliwia pogłębienie wiedzy o tym, jak prowadzić i rozwijać kreatywny biznes, a także wzmacnia pewność siebie i poczucie własnej skuteczności kobiet działających w sektorze kultury i kreatywnym. Spotkanie, w związku z eskalacją pandemii COVID-19 w woj. śląskim, zostało zrealizowane w formie online, prowadził je Wenancjusz Ochmann.

Projekt jest współfinansowany w ramach Programu Unii Europejskiej Erasmus+.