Global FemART – spotkanie testujące platformę edukacyjną

31 sierpnia 2020 r. odbyło się drugie spotkanie testujące platformę edukacyjną powstałą w ramach projektu „Global FemArt– Supporting Female Artists and Creatives to Globalise their Business” (więcej o projekcie tutaj). Artystki i reprezentantki sektora kreatywnego podzieliły się swoimi uwagami i sugestiami związanymi z korzystaniem z platformy, dzięki którym realizatorzy projektu będą mieli możliwość wprowadzenia odpowiednich poprawek. Uczestniczki spotkania, a także osoby, które wypełniają ankiety przesłane drogą mejlową, miały możliwość przetestowania wersji polskojęzycznej platformy.

Platforma Global FemART to nowatorska metoda wsparcia artystek myślących o internacjonalizacji swojej pracy – program umożliwia pogłębienie wiedzy o tym, jak prowadzić i rozwijać kreatywny biznes. Spotkanie, w związku z pandemią COVID-19, zostało zrealizowane w formie online, prowadził je Wenancjusz Ochmann.

Projekt jest współfinansowany w ramach Programu Unii Europejskiej Erasmus+.