Global FemART – Agnieszka Chrzanowska-Małys STUDIO ACM (film)

Partnerzy projektu „Global FemArt– Supporting Female Artists and Creatives to Globalise their Business” poprosili uczestniczki działań projektowych – artystki oraz reprezentantki sektora kreatywnego ze wszystkich krajów partnerstwa, o podzielenie się swoimi przemyśleniami i doświadczeniami na temat wyzwań, trudności stojących przed artystkami we współczesnym społeczeństwie, na temat edukacji w zakresie przedsiębiorczości oraz internacjonalizacji ich działań artystycznych czy kreatywnych, a także na temat ich doświadczeń związanych z działaniami projektowymi – Artists Circles oraz platformą edukacyjną.

Agnieszka Chrzanowska-Małys (STUDIO ACM), jedna z uczestniczek projektu Global FemART w Polsce, zaprosiła nas do swojej pracowni i opowiedziała o swojej artystycznej podróży, twórczości, pracowni, pracy z dziećmi, a także o wspaniałych osobach, które pozwoliły jej zrozumieć i znaleźć swoje miejsce w sztuce. Film autorstwa Mateusza Paszka (Wizerunkuj).

Link do filmu tutaj, a więcej o projekcie tutaj.

Projekt jest współfinansowany w ramach Programu Unii Europejskiej Erasmus+.