Dzień wolontariusza w ARTerii

Praca wykonywana za darmo, z potrzeby serca jest bezcenna. Międzynarodowy Dzień Wolontariusza, obchodzony z inicjatywy ONZ od 1986 roku, 5 grudnia każdego roku jest wyjątkową okazją do podziękowania za to zaangażowanie i bezinteresowność. Co roku także Fundacja ARTeria stara się dziękować swoim wolontariuszom organizując tego dnia specjalne spotkania z ciekawymi warsztatami, koncertem lub wyjazd. Tegoroczne spotkanie, ze względu na restrykcje pandemiczne, musiało odbyć się online. Z rozmarzeniem wspominaliśmy zeszłoroczne plany rozbudowania i doposażenia pomieszczenia dla arteryjnych wolontariuszy, pierwsze zakupy i prace… A potem brak możliwości spotkań de facto od marca!

Fundacja ARTeria od lat prowadzi działania i programy mające na celu rozwój wolontariatu. Naszym celem jest nie tylko pozyskanie nowych osób i zaangażowanie ich w nasze działania, ale przede wszystkim poprzez ich aktywność rozwój fundacji na płaszczyznach stanowiących najlepsze odzwierciedlenie potrzeb przedstawicieli sektora kultury i kreatywnego.

Spotkaliśmy się online 5 grudnia 2020 r., a ważną częścią spotkania była prezentacja nowych projektów ARTerii m.in. Cued Speech Europa (więcej tutaj), VX Desingers (więcej tutaj), czy Master the Act (więcej tutaj ), „starych” m.in.: Learn2Create (więcej tutaj) czy P4CA (więcej tutaj) oraz dyskusja o tym jak rozwijać ARTerię w przyszłości. Oczywiście wspólnie z naszymi Wolontariuszami!

Dziękujemy!