Co to jest work-based learning (nauka w miejscu) – kilka impresji filmowych

Zapraszamy do obejrzenia 4 krótkich filmików o doświadczeniach związanych z ‘work-based learning’ (nauką w miejscu pracy) w Polsce, którymi podzieli się: Marta Czuba (tutaj), Wenancjusz Ochmann (tutaj), Izabela Piotrowska-Grosse (tutaj) oraz Anna Ochmann (tutaj). Filmiki powstały w ramach projektu „Learn to Create – promoting Work-based Learning in Europe’s Cultural and Creative Industries”. To międzynarodowe partnerstwo, którego celem jest stworzenie i przetestowanie nowego sposobu pracy trenerów i mentorów, którzy wspierają stażystów w nauce poprzez pracę w europejskich branżach kreatywnych i kulturalnych.

Partnerstwo LEARN2CREATE – Materahub (Włochy), Rinova Limited (Wielka Brytania), Dimitra Education&Consulting (Grecja), Regionalna Rozvojova Agentura Senec-Pezinok (Słowacja), Innogate to Europe (Hiszpania) oraz Fundacja ARTeria – lider projektu – łączy trzy obszary: specjalistów w sektorze kultury i kreatywnym, instytucje szkoleniowe i edukacyjne oraz organizacje doświadczone w tworzeniu i rozwijaniu innowacyjnych metod uczenia się w miejscu pracy.

Projekt jest współfinansowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus+.

Zapraszamy także na stronę projektu oraz profil FB

Nagranie i montaż: Mateusz Paszek