Zmiana zarządu Fundacji ARTeria

4 lutego 2019 r. na uroczystym spotkaniu Zarządu rezygnację z pełnienia funkcji wiceprezes organizacji złożyła, pełniąca tej funkcję przez ostatnie 9 lat, Krystyna Sośnierz. Dzień później na jej miejsce została powołana, związana z Fundacją ARTeria od lat Izabela Piotrowska-Grosse.

Izabela Piotrowska-Grosse – ukończyła filologię polską, podyplomowe studia dziennikarskie, zarządzanie w mediach oraz  podyplomowe studia w PWSFTiTV w Łodzi. Przez wiele lat łączyła pracę sekretarza redakcji z funkcją wiceprezesa zarządu Telewizji SFERA. Dziś pełni rolę przede wszystkim producenta koordynującego projekty na antenę ogólnopolską. Prowadzi także zajęcia na Wydziale Organizacja Produkcji Filmowej i Telewizyjnej PWSFTiTV w Łodzi. Od początku swojej pracy zawodowej związana z telewizją, chociaż posiada w swoim CV także epizody związane z radiem czy gazetą. Od 2009 roku współpracuje z Fundacją ARTeria wspierając organizację w projektach związanych z mediami, rozwojem społeczeństwa obywatelskiego oraz wspierania osób związanych zawodowego z sektorem kultury i kreatwynym.

Prywatnie podobno dość wymagająca matka i lekko wredna żona 😉 zawsze stawia na swoim i zwykle musi mieć ostatnie zdanie.