Warsztaty – jaki jest Twój artystyczny archetyp?

18 artystów i projektantów. 9 archetypów. 4 godziny pracy warsztatowej…

W nawiązaniu do warsztatów przygotowanych przez dr Denise Stanley (Business Development Director z Collage Arts, Londyn) dla przedstawicieli organizacji tworzących European Cultural Learning Network i zrealizowanych w trakcie październikowego seminarium na Cyprze (więcej tutaj) zaprosiliśmy artystów do wzięcia udziału w badaniu-zabawie dotyczącym różnych archetypów pracy artystycznej.

Rezultaty tych warsztatów zostaną ujęte w prezentacji podsumowującej badanie realizowane przez Fundację ARTeria (w partnerstwie z organizacjami z 11 krajów UE) w celu stworzenia pierwszej europejskiej bazy wiedzy z zakresu edukacji zawodowej w dziedzinie przemysłów kultury oraz przemysłów kreatywnych w UE, a także – w kontekście regionalnym – bazy wiedzy na temat tej edukacji w województwie śląskim. A sami uczetsnicy mogą dzięki wiedzy pozyskanej w trakcie naszej warsztatowej zabawy lepiej zaplanować swój własny rozwój zawodowy.

Warsztaty, 20 października 2014 r., poprowadzili Anna Ochmann i Wenancjusz Ochmann, wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział i cenne uwagi.