Trzecie spotkanie Enterprise Circles (druga grupa)

Druga grupa „circlowiczów” spotkała się w ramach ostatniego z cyklu spotkań Enterprise Circles TM 15 marca 2018 r. w KURORCIE QULTURY Gajowa 9. Enterprise Circles TM to nowatorskie narzędzie wspierające artystów i reprezentantów sektora kreatywnego testowane w ramach międzynarodowego projektu ArtENprise (Supporting Artists and Cultural Organizations in developing Entrepreneurial Skills/Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości artystów i organizacji kulturalnych), którego celem jest wsparcie artystów i reprezentantów sektora kreatywnego w rozwijaniu ich kompetencji i umiejętności realnego, efektywnego funkcjonowania na rynku, szeroko rozumianej przedsiębiorczości.

Warsztaty były przeznaczone dla artystów, również studentów kierunków artystycznych oraz projektowych, osób działających jako freelancerzy lub chcących otwierać, bądź już pracujących w ramach własnych działalności gospodarczych. Prowadzący Wenancjusz Ochmann.

Uczestnicy zaproponowali dodatkowe spotkanie, wspólne z uczestnikami pierwszej grupy, podsumowujące doświadczenia procesu testowego  Enterprise Circles TM w Polsce, które odbędzie się 19 kwietnia 2018 r. w KURORCIE QULTURY Gajowa 9.

Realizatorem projektu jest Fundacja ARTeria. Projekt jest współfinansowany w ramach europejskiego programu ERASMUS +.