Podsumowanie spotkań Enterprise Circles w Polsce

19 kwietnia 2018 r. w KURORCIE QULTURY Gajowa 9 odbyło się dodatkowe spotkanie uczestników obu grup testujących nowe narzędzie wsparcia artystów i reprezentantów sektora kreatywnego w Polsce. Był czas na kilka podsumowujących ćwiczeń, rozmowy, nieformalny networking.

Enterprise Circles TM  to nowatorskie narzędzie wspierające artystów i reprezentantów sektora kreatywnego testowane w ramach międzynarodowego projektu ArtENprise (Supporting Artists and Cultural Organizations in developing Entrepreneurial Skills/Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości artystów i organizacji kulturalnych).

Warsztaty obejmowały 3-4 spotkania grupowe, trwające około od 3 do 4 godzin każde, w ramach których artyści i reprezentanci sektora kreatywnego mogli rozwijać swoje kompetencje i umiejętności realnego, efektywnego funkcjonowania na rynku, uczyć się szeroko rozumianej przedsiębiorczości zgodnie z metodą Enterprise CirclesTM wypracowaną i przetestowaną już przez Inova Consultancy (Wielka Brytania) na potrzeby m.in. projektu ArtENprise.

Realizatorem projektu jest Fundacja ARTeria. Projekt jest współfinansowany w ramach europejskiego programu ERASMUS +.