NIE BÓJ SIĘ SCENY czyli wystąpienia publiczne – dla uczniów, studentów i fundacyjnych wolontariuszy

Dwie edycje warsztatów (każda obejmująca dwa popołudniowe spotkania po 4 godziny) w świetle scenicznych reflektorów i z koniecznością zmierzenia się z magią mikrofonu… Weekendowo (9-10 kwietnia oraz 23-24 kwietnia 2016 roku) zaprosiliśmy wszystkich tych, którzy muszą przemawiać i mają z tym problem (uczniów i studentów, których czeka egzamin ustny lub obrona pracy dyplomowej, wykładowców, którzy mają prowadzić wykłady, ale „zżera” ich trema, naszych fundacyjnych wolontariuszy, którzy przygotowują swoje prezentacje na przykład w ramach cyklu KULTURALNE PODRÓŻE) na warsztaty „NIE BÓJ SIĘ SCENY czyli wystąpienia publiczne”. Zakres szkolenia i warsztatów obejmował m.in.: techniki właściwego oddychania podczas mówienia, techniki panowania nad stresem podczas wystąpienia publicznego, podstawy właściwej emisji głosu (technika mówienia, modulacja, intonacja, frazowanie), ćwiczenia dykcyjne i korekcję błędów, techniki pracy z mikrofonem na scenie.