Konferencja podsumowująca II Śląski Festiwal Zakątek Zwierzątek

logo zakątka 218 listopada 2008 r. od godz. 16.00 w Kawiarni Artystycznej Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu odbyła się konferencja podsumowująca realizację II Śląskiego Festiwalu Zakątek Zwierzątek. Przedstawione zostały rezultaty prowadzonych w ramach projektu działań, których głównym celem było uwrażliwienie dzieci, młodzieży i lokalnej społeczności na los zwierząt oraz zmotywowanie ich do aktywnego podjęcia działań na rzecz zwierząt, ze szczególnym uwzględnieniem zwierząt domowych, bezdomnych i wolno żyjących w mieście Zabrzu.

Ramowy program konferencji:

• Anna Ochmann (Fundacja ARTeria) – O Funduszu Inicjatyw Obywatelskich, festiwalu rysowaniu oraz pikniku realizowanych w ramach II Śląskiego Zakątka Zwierzątek;
  • Joanna Mikusz – O programie edukacyjnym w szkołach;
  • Danuta Mikusz – Oslislo (TOZ w Polsce oddział Zabrze) – O zabrzańskim schronisku, innych projektach edukacyjnych realizowanych przez PSITULMNIE, o adopcjach – szczególnie wirtualnych;
  • Występ uczniów ze Szkoły Podstawowej nr 24 pod kierownictwem Danuty Borowskiej;
  • Wręczenie nagród, zaproszenie do oglądania wystawy i na mały poczęstunek.

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy i zapraszamy na kolejną edycję Zakątka Zwierzątek w przyszłym roku.

Projekt był współfinansowany ze środków Funduszu Inicjatyw Obywatelskich w roku 2008