Koncerty końcoworoczne i dyplomowe z VENO’S STUDIO

Jednym z celów statutowych Fundacji ARTeria jest wspieranie Prywatnej Szkoły Muzycznej VENO’S STUDIO, a przede wszystkim uczniów i słuchaczy szkoły. Jak co roku ARTeria włączyła się w organizację koncertów końcoworocznych i dyplomowych, także poprzez współfinansowanie realizacji tych wydarzeń.

Tegoroczny koncertowy czerwiec rozpoczęliśmy instrumentalnymi recitalami dyplomowymi (fortepian) Antoniny Niklewskiej oraz Jagody Badaszewskiej (14 czerwca 2019 r., Kurort Qultury Gajowa 9 Zabrze Mikulczyce), z kolei 17 czerwca 2019 r. zaprosiliśmy na dwa końcoworoczne koncerty instrumentalno-wokalne uczniów Prywatnej Szkoły Muzycznej VENO’S STUDIO (uczniów i słuchaczy z klas prowadzonych przez mgr Agatę Sajan, mgr Stanisława Przybyłę, mgr Wenancjusza Ochmanna).

18 czerwca 2019 r. odbył się – w sali kameralnej Teatru Nowego w Zabrzu – wokalny recital dyplomowy Julki Krzywickiej w Studium Muzyki Rozrywkowej Prywatnej Szkoły Muzycznej VENO’S STUDIO. Wokalistce towarzyszył zespół w składzie: Anna Pawlak (piano), Katarzyna Kupiec (gitara akustyczna), Jacek Dzwonowski (skrzypce), Sebastian Sokołowski (gitara basowa), Tomasz Machański (perkusja), a w chórkach: Magdalena Wręczycka oraz Katarzyna Kupiec. Tegoroczny „maraton koncertowy” zakończyliśmy 19 czerwca 2019 r. wokalnym koncertem końcoworocznym uczniów Prywatnej Szkoły Muzycznej VENO’S STUDIO oraz słuchaczy Studium Muzyki Rozrywkowej, ponownie w KURORCIE QULTURY. Wystąpili uczniowie i słuchacze z klas: mgr Katarzyny Kupiec, mgr Wenancjusza Ochmanna, mgr Magdaleny Kucharczyk.

Realizacja dźwięku w trakcie wszystkich koncertów: Ireneusz Kucharczyk, a serwis fotograficzny, nagranie oraz montaż filmików – Mateusz Paszek.

Więcej informacji, galeria zdjęć oraz filmik na stronie VENO’S SUDIO (link) oraz kanale youtube szkoły (link) i ARTerii (link).