KARASOL KSIĄŻEK w KURORCIE QULTURY

26 października 2017 roku od godz. 18.00 w KURORCIE QULTURY odbyło się spotkanie z pisarzem, autorem „trylogii śląskiej” Aleksandrem Lubiną zatytułowane „Lepiej śmiać się niż płakać? Humor, dowcip, sens w trzech częściach „Mimrów z mamrami”. Można było usłyszeć fragmenty książek (w wykonaniu Mirosława Neinerta, który użyczył głosu w nagraniu audiobooku pierwszej części trylogii), a także muzyczne inspiracje , które towarzyszyły autorowi w trakcie pisania. Całość spotkania została pomyślana jako możliwość otwartej rozmowy autora z czytelnikami, miejsce inspiracji i wymiany myśli. Spotkanie prowadził Wenancjusz Ochmann.

Aleksandrem Lubina jest jednym ze współzałożycieli Klubu Twórców Górnośląskich KARASOL.

KARASOL to po śląsku „karuzela” – ale także wyjątkowy, otwarty klub osób reprezentujących różnorodne dziedziny sztuki i twórczości artystycznej: pisarzy, malarzy, muzyków, aktorów, reżyserów, wydawców, mecenasów kultury, animatorów i menedżerów kultury… Klub twórców górnośląskich czyli pochodzących z Górnego Śląska lub z Górnym Śląskiem związanych.