Jestem artystą i nie pracuję za darmo… (warsztaty)

Na spotkanie (wykład, dyskusja moderowana, case study) zapraszamy artystów i osoby chcące realizować się zawodowo w sektorze kreatywnym i sektorze kultury.

Chcemy przeanalizować dobre przykłady i porozmawiać m.in. o kompetencjach, dzięki którym praktyka artystyczna i działalność o charakterze twórczym mogą stać się zajęciem gwarantującym sukces i satysfakcję finansową, o umiejętnościach warunkujących przekształcenie działalności artystycznej w działalność o charakterze dochodowym, a także o tym jak znaleźć i dopracować pomysł na biznes, o testowaniu potencjalnych pomysłów i analizowaniu faktycznych potrzeb klientów oraz o możliwościach finansowania działalności kreatywnej w Polsce. Po spotkaniu zaplanowaliśmy spotkanie networkingowe.

10 grudnia 2016 r. od godz. 11.00

4 x 45 minut – wykład, dyskusja moderowana, case study

grupa 4-12 osób

Warsztaty bezpłatne, konieczna wcześniejsza rejestracja (liczna  miejsc ograniczona) na adres: biuro@fundacja-arteria.org lub pod numerem tel. 501 421 253

Spotkanie zostało zorganizowane przez Fundację ARTeria oraz VENO’S STUDIO Przemysły Qultury w ramach inicjatywy Komisji Europejskiej ‘European Vocational Skills Week – Discover your Talent!’ promującej rolę kształcenia zawodowego dla rozwoju umiejętności i  kompetencji niezbędnych na współczesnym rynku pracy oraz tworzenie samych miejsc pracy. Różnorodne inicjatywy (o zasięgu lokalnym, regionalnym, a nawet międzynarodowym) odbywają się w całej Unii Europejskiej, a organizatorzy oraz uczestnicy tego tygodnia „odkrywania talentów” mają możliwość podzielenia się najlepszymi i innowacyjnymi praktykami oraz skutecznymi programami w zakresie kształcenia zawodowego, a także promowania partnerstwa biznesu i edukacji.

W trakcie spotkania Fundacja ARTeria zaprezentuje cele i założenia projektu „ArtENprise Supporting Artists and Cultural Organizations in developing Entrepreneurial Skills” współfinansowanego w ramach programu ERASMUS + (więcej o projekcie tutaj), a także ankietę dla artystów i osób kreatywnych związaną z badaniem w ramach tego projektu.