Instytut IQ w październiku czyli inspirujące strony do nauki i nie tylko…

2 października 2017 r., na pierwszym po przerwie wakacyjnej, spotkaniu z cyklu INSTYTUT IQ, dyskutowaliśmy o edukacji a właściwie o twórczym wykorzystaniu internetu na szkolnych (i pozaszkolnych) zajęciach.

Sylwia Rudnik i Bernadeta Michowska przygotowały interesujące prezentacje stron internetowych, z których warto korzystać, a następnie poprosiliśmy uczestników spotkania o wskazanie swoich „internetowych” inspiracji, a także dyskutowaliśmy o tym jak najlepiej korzystać z tego typu narzędzi. Kilka inspirujących miejsc w internecie wartych częstego odwiedzania: TEDed, Akademia Khana (o której wiele lat temu pisaliśmy w magazynie BEDRIFT – link tutaj), Uniwersytet Dzieci, a także angielskojęzyczne: School of life, Kurzgesagt czy RSA.

Kolejne spotkanie z cyklu w grudniu – zapraszamy (informacje na stronie internetowej i w newsletterze, potwierdzenie obecności na adres mejlowy: biuro@fundacja-arteria.org).