II debata. PREZYDENT czy STAROSTA – czyli kto rządzi w Twoim najbliższym otoczeniu?

Pierwsze z cyklu spotkań/debat, dedykowane władzy samorządowej na szczeblu lokalnym odbyło się 6 listopada 2012 roku w Miejskim Centrum Kultury w Rudzie Śląskiej. Na drugie spotkanie zaprosiliśmy do GLIWIC – rozmawialiśmy tam z przedstawicielami władzy wykonawczej zarówno ze Starostwa Powiatowego jak i z Urzędu Miejskiego w Gliwicach.Spotkanie odbyło się 5 grudnia 2012 roku od godz. 10:00 w Centrum Organizacji Kulturalnych PEREŁKA (ul. Studzienna 6) w Gliwicach. Agenda debaty znajduje się poniżej, całość spotkania była tradycyjnie rejestrowana, a relacja telewizyjna z dyskusji wyemitowana zostanie na stronie internetowej projektu www.informatorobywatelski.org.

AGENDA:
9.30 – 10.00 rejestracja uczestników.
10.00 – 10.05 powitanie – Anna Ochmann prezes Fundacji ARTeria.
10.05 – 10.15 „Prezydent czy starosta – czyli kto rządzi w Twoim najbliższym otoczeniu” wprowadzenie do tematu – Anna Ochmann, Fundacja ARTeria.
10.15 – 10.20 krótkie przedstawienie gości spotkania.
10.20 – 11.00 debata, prowadzenie: Izabela Piotrowska-Grosse (dziennikarka Telewizji SFERA, partnera medialnego projektu).
11.00 drobny poczęstunek dla uczestników.
Tym razem gośćmi Fundacji byli:
SŁAWOMIR ADAMCZYK- Członek Zarządu Powiatu, Radny Rady Powiatu Gliwickiego,
JOANNA KOŁOCZEK-WYBIEREK – wójt gminy Pilchowice,
ROMANA GOZDEK – rzeczniczka prasowa Powiatu Gliwickiego,
MAREK JARZĘBOWSKI – rzecznik prasowy Urzędu Miejskiego w Gliwicach.
Naszym gościom oraz uczestnikom (szczególnie ze szkół: Zespołu im. M. Konopnickiej z Pyskowic, Zespołu Szkół im. I. J. Paderewskiego z Knurowa oraz I Szkole Społecznej im. J. Korczaka z Gliwic) serdecznie dziękujemy.
Informacja o debacie znajduje się także na stronie Powiatu Gliwickiego link.

Zapraszamy na medialne szkolenia i do realizacji materiałów dziennikarskich!