Fundacja ARTeria na pierwszym międzynarodowym spotkaniu parterów ECLN w Londynie.

Przedstawiciele Fundacji ARTeria: Anna Ochmann (prezes Fundacji) oraz Wenancjusz Ochmann (koordynator międzynarodowych projektów Fundacji) jako reprezentanci jednego z partnerów, wzięli udział w pierwszym międzynarodowym spotkaniu w ramach projektu EUROPEAN CULTURAL LEARNING NETWORK realizowanego z unijnego programu Leonardo da Vinci NETWORKS (Lifelong Learning). Spotkanie odbyło się w dniach 9 – 11 stycznia 2013 r. w siedzibie Collage Arts w Londynie, który jest liderem projektu. Pozostałymi parterami są: VIA University College z Danii, DIMITRA Institute of Training and Development z Grecji, Rinova Ltd z Wielkiej Brytanii, Labcademy z Hiszpanii, Associazione Culturale MuLab z Włoch oraz  Stichting Beleven – New Arts College z Holandii, a także stowarzyszenie Mitra ze Słowenii,  Association Prostor Plus z Chorwacji, Kau Academy z Estonii, Hope for Children z Cypru.

Ten projekt został zrealizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej. Projekt odzwierciedla jedynie stanowisko ich autora i Komisja Europejska nie ponosi odpowiedzialności za umieszczoną w nich zawartość merytoryczną.