Enterprise Circles – kolejne spotkanie

1 grudnia 2017 r. odbyło się drugie spotkanie warsztatowe  Enterprise Circles TM realizowanego w ramach międzynarodowego projektu ArtENprise (Supporting Artists and Cultural Organizations in developing Entrepreneurial Skills/Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości artystów i organizacji kulturalnych).

Warsztaty obejmują 3-4 spotkania grupowe, trwające około od 3 do 4 godzin każde, w ramach których artyści i reprezentanci sektora kreatywnego mogą rozwijać swoje kompetencje i umiejętności realnego, efektywnego funkcjonowania na rynku, uczyć się szeroko rozumianej przedsiębiorczości zgodnie z metodą Enterprise CirclesTM wypracowaną i przetestowaną już przez Inova Consultancy (Wielka Brytania) na potrzeby m.in. projektu ArtENprise.

Realizatorem projektu jest Fundacja ARTeria. Projekt jest współfinansowany w ramach europejskiego programu ERASMUS +.

Warsztaty są przeznaczone dla artystów, również studentów kierunków artystycznych oraz projektowych, osób działających jako freelancerzy lub chcących otwierać, bądź już pracujących w ramach własnych działalności gospodarczych.

Warsztaty odbywają się w Kurorcie Qultury Gajowa 9 w Zabrzu-Mikulczycach.

Prowadzący Wenancjusz Ochmann.