Beyond the Obvious: ctrl+shift HUMAN: Arts, Sciences & Technologies in Coded Societies czyli ARTeria w Timisoarze

Przedstawiciele Fundacji ARTeria wezmą udział w międzynarodowej konferencji i spotkaniu członków sieci Culture Action Europe (której Fundacja ARTeia, jest członkiem od 2010 roku, jako jedyna polska organizacja pozarządowa i jako jeden z trzech polskich członków obok Nadbałtyckiego centrum Kultury z Gdańska i Międzynarodowego Centrum Kultury z Krakowa), które odbędzie się w dniach 25-27 październik 2018 w Timisoarze w Rumunii.

Jak co roku spotkanie będzie składało się z dwóch części – Members’ ForumGeneral Assembly (Walnego Zgromadzenia Członków – tylko dla członków sieci), które będzie połączone z wyborami do Executive Committee oraz otwartej konferencji zatytułowanej w tym roku Beyond the Obvious: ctrl+shift HUMAN: Arts, Sciences & Technologies in Coded Societies (więcej tutaj).

Culture Action Europe (CAE) to europejska sieć zrzeszająca artystów, producentów i organizatorów działań kulturalnych, a także organizacje kulturalne zajmująca się promowaniem kultury jako istotnego elementu zrównoważonego rozwoju zarówno w skali lokalnej jak i europejskiej. Stawia sobie także za cel intensyfikację debaty na poziomie Unii Europejskiej na temat kultury, jej roli poprzez wymianę doświadczeń i wiedzy praktyków sektora z całej UE, jest również swoistym adwokatem sektora i lobbistą w stosunku do instytucji unijnych.

Więcej o CAE – tutaj.