ARTeria w Hiszpanii – o mentoringu dla artystów/pracowników sektora kreatywnego

W ramach realizacji projektu Talent Matching Europe odbyło się kolejne spotkanie partnerów, w którym wzięli udział także przedstawiciele Fundacji ARTeria. Spotkanie było połączone z prezentacją dotychczasowych działań i celów projektu międzynarodowej publiczności.

Organizatorem spotkania był nasz wieloletni, hiszpański partner – CEPS Projectes Socials, a całość odbyła się w dniach 2-3 lutego 2017 roku w Barcelonie. Zaprezentowaliśmy wyniki badania zrealizowanego w ubiegłym roku w krajach partnerskich projektu (publikacja podsumowująca badanie zrealizowane przez ARTerię w Polsce już wkrótce na stronie w zakładce ARTeriopublikacje), więcej o projekcie tutaj. W trakcie konferencji wystąpiła także prezes Fundacji ARTeria, Anna Ochmann, przybliżając polski kontekst badania i aktualnych działań międzynarodowej publiczności, poprowadziła także warsztaty, w których udział wzięli hiszpańscy artyści i przedstawiciele sektora kreatywnego.