ARTeria na Kongresie Kobiet Województwa Śląskiego

Przedstawicielki Fundacji ARTeria wezmą udział w Kongresie Kobiet Województwa Śląskiego zorganizowanym 15 marca 2014 roku w Katowicach pod hasłem „PARTNERSTWO, PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ, POLITYKA”. W ramach sesji i paneli tematyczne przewidziano m.in. takie tematy jak „Historia Kongresu Kobiet 2009-2013, wyzwania AD2014”, „Realizacja postulatów Kongresu Kobiet na Śląsku, gender po śląsku”, „Rozmowy o polityce otwierają drzwi do wyborów”, „Kobieta przedsiębiorcza – sukcesy i porażki w drodze do kariery” czy „Ochrona zwierząt w śląskich miastach” (panel dyskusyjny z udziałem m.in. Danuty Mikusz-Oslislo z zabrzańskiego odziału TOZu – PSITULMNIE, z którym współpracujemy od lat).

Prezeska Fundacji ARTeria, Anna Ochmann, uczestniczy w ogólnopolskich Kongresach Kobiet od pierwszej edycji w roku 2009 (więcej tutaj), jest także członkinią Stowarzyszenia Kongres Kobiet od jego powołania. Więcej o wydarzeniu tutaj.