3. Śląski „Zakątek Zwierzątek”

logo 3 zakątek

Tegoroczny „Zakątek Zwierzątek” to tradycyjnie już festiwal rysowania oraz piknik rodzinny, który tym razem przyłączył się do Skarbnikowych Godów.

16 września 2009 r. o godz. 12.00 w hali Sportowej Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji (ul. Matejski 6) odbyło się wielkie rysowanie pod hasłem „Adoptując mnie ratujesz mi życie”.
26 września 2009 r. zaprosiliśmy wszystkich miłośników zwierząt do parku Poległych Bohaterów, gdzie od godz. 12.00 w trakcie pikniku rodzinnego na scenie można było oglądać ciekawy program artystyczny, w trakcie którego nie zabrakło „zakątkowych” tematów.

Zaplanowaliśmy m.in. pokaz psów policyjnych, pokaz psów asystujących Fundacji Prestor i DOGIQ, pokaz umiejętności psów z zabrzańskiego schroniska, a muzycznie – jak co roku – towarzyszyli nam uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 24 pod kierownictwem Danuty Borowskiej oraz słuchacze Prywatnej Szkoły Muzycznej VENO’S STUDIO z Zabrza. Przygotowaliśmy także „zwierzątkowy” zakątek – w naszych namiotach można było skorzystać z porad weterynarzy i trenerów, a w trakcie imprezy zostały także wręczone nagrody laureatom konkursu plastycznego.

Organizatorami tegorocznej edycji Śląskiego Festiwalu „Zakątek Zwierzątek” byli: Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami Odział Zabrze, Stowarzyszenie Jazzowa Asocjacja Zabrze, Fundacja ARTeria, Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji, a także miasto Zabrze.

PROGRAM FESTIWALU:

PROGRAM FESTIWALU